onsdag 10 juli 2024

Sommarprat och tankar om totalitära tendenser
Lyssna (och läs även för all del, numera går det ju att få youtube-videor textade, bra för alla med hörselnedsättning) på Katerina Janouch sommarprat om sin pappa, väldigt intressant, fint och berörande:


Det finns många författare och debattörer jag hade önskat fick sina röster hörda i gammelmedia och att deras böcker fick finnas på biblioteken, fast det verkar inte bli så igen tyvärr, det tycks istället gå åt andra hållet. Mer cancelkultur, mer kontroll, mer av etablissemangets styrning för vad som mer öppet får synas och höras, snävare vänsterliberal åsiktskorridor, mer PK, mer woke... Trist! Men ett ljus i mörkret är väl ändå dessa kanaler på youtube och den utmärkta tidningen Epoch Times, där ordet är mera fritt (läs t.ex. gärna Magnus Norells utmärkta krönika: Journalist–aktivist–terrorist). Kanske är sånt början på något nytt och kraftfullt ändå, något folkligt som inte går att stoppa. Man får hoppas på det bästa trots att vi alla via skatten tvingas finansiera bidragsmedia, som alltfler av oss helt slutat ta del av.

"Rädsla föder kontroll och kontroll föder ännu mera rädsla." Det totalitära tänkandets onda cirkel i den nya boken Totalitarismens psykologi av Mattias Desmet. Inte läst den, men vill göra det naturligtvis... om det nu hamnar på bibliotekshyllan, man skall inget ta för givet.

Bokförlaget Augusti: Totalitarismens psykologi


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!