onsdag 2 november 2022

Den globala maktelitens hemliga sällskap


En mörkmulen grådaskig onsdag i november. Vindstilla också, så antagligen dyr el.Har nu avancerat en bit i fjärde boken om underrättelseoperatören Modin, Bilderbergmötet, och behövde rådgöra lite med en annan bok: Sekter och hemliga sällskap i Sverige och världen av Clas Svahn. För vad är det egentligen för hemligt sällskap, detta Bilderberggruppen som man bara har en vag föreställning om? På riktigt alltså, utan att fastna i en massa konstiga konspirationsteorier (sådana finns ju från både vänster och höger). Inte så gott att veta, då det mesta är hemligt. Fast man får väl picka i sig de sanna småsmulor som finns ohemliga.

Wikipedia kunde också upplysa mig om att det senaste mötet hölls den 2-5 juni i år, i Washington D.C. USA. Åren 2020 och 2021 verkar inga möten ha hållits, såklart p.g.a. pandemin. Under senare år har Magdalena Andersson varit med 2016, Mikael Damberg 2015, Lena Hallengren 2022, Ulf Kristersson 2019, Annie Lööf 2017. Och ja, det var väl lite intressant på något sätt, vad jag nu menar med det. Menar väl att det går att förstå att partiledare för större partier deltar, Centerpartiet antagligen för att det är ett rikt parti... men Damberg och Hallengren? Det fattar jag inte. Tänk att få vara en fluga på väggen under ett sånt möte. En polyglott fluga med väl fungerande hörsel.

Nu ska jag fortsätta läsa om Modins bravader. Inte lika imponerad av den här tidigare boken (utkom 2013) som de senare tillkomna i serien. Så, med det vill jag ha sagt att ingen bör ge upp serien i förtid, om man nu läser i "rätt" ordning, med start från första boken. Jag gör tvärtom. Varför göra något rättvänt som kan göras avigt?


1 kommentar:

  1. Jag tror inte att det är så märkvärdigt som foliehattarna vill göra gällande. Inget konstigt med att ledare i världen har ett intresse av att få mötas utan att journalister är närvarande. De svenskar som du nämnde gör att jag har svårt att tro att de är med och i hemlighet gör upp om hur världen ska styras.

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).