torsdag 4 augusti 2022

Sommarthrillers

I Mias Helgfrågan Sommar får vi möjlighet att tipsa om "böcker, resmål, tv-program och recept, det får gärna ha en anknytning till böcker. Det kan vara ett recept ur en roman till exempel eller ett tv-program som bygger på en bok."


Bok: Anomali av Anders Jallai. Kan inte tänka mig en bättre och somrigare thriller att tipsa om just nu. Den tycker jag naturligtvis att ni ska läsa.😊

(Om jag minns rätt så var det Anton Modin som lagade Sotare i romanen, recept finns bl.a. på Köket.se här)Dokumentär (med anledning av aliens): Mästarna av science fiction 1. Aliens, kan bara ses fram till den 12 augusti, så passa på. Mycket bra dokumentär. Men så har det nog inte undgått någon att jag är en förespråkare av mer science fiction åt svenska folket.👽✌


TV-serie: The Saint. Brittisk TV-serie 1962–1969 med Roger Moore i huvudrollen som den skarpt slipade äventyraren.

(Resmålstips kan man få genom att se avsnitt ur denna serie, även om dessa inte är särskilt up-to-date precis)

Drömboxen?

Serien baseras på charmige hjältekaraktären Simon Templar i en lång rad äventyrsromaner av brittisk-kinesiske författaren Leslie Charteris (1907-1993). Helgonet är en solklar guldklassiker, den har ni väl sett, annars är det dags.😇4 kommentarer:

 1. Tror jag har några böcker av Anders Jallai bland mina olästa. Helgonet är ju en klassiker. Den har vi stående i filmhyllan.

  SvaraRadera
 2. älskade Helgonet
  https://hannelesbibliotek.blogspot.com/

  SvaraRadera
 3. Helgonet minns jag från min barndom.

  SvaraRadera
 4. Helgonet var ju super och Snobbar som jobbar.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).