måndag 8 augusti 2022

Märkliga tider

Amnesty International ber inte om ursäkt för rapporten de släppte i torsdags, utan de står helt och fullt bakom alla uppgifter i denna. Däremot ber de om ursäkt för den "upprördhet och ilska" som rapporten orsakat. Så vilka är mottagare för ursäkten som framförs? Kreml?

Och varför ska de upprörda och ilskna ge Amnesty International rätt att gå in och be om ursäkt för dem, då de rättmätigt visar avsky för en rapport som stödjer Rysslands invasionskrig? Ett stöd från en "människorättsorganisation" ger med all säkerhet ryssarna råg i ryggen att attackera ännu mer aggressivt mot ukrainarna, med ännu fler lemlästade och döda.

Läs Warszawaupproret 1944 av Artur Szulc! Läs även en smakbit ur boken här på bloggen. Lär av det historiska.


SVT:s spridande av rysk propaganda, via Rapports inslag (den 28 juli) om ockuperade Cherson i Ukraina, tycks dock vara glömt efter ansvarig utgivares medgivande att de borde "gett tittarna mer kontext" (Tittarna borde fått mer kontext i inslag om Cherson | SVT Nyheter)? De flesta verkar godtrogna och glömma fort, utan att gräva djupare och ifrågasätta så mycket. Problem som skapas tillåts växa när locket läggs på och något ska mörkläggas. I de flesta fall ett dåligt sätt att lösa problem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).