lördag 20 augusti 2022

Boknytt: Tsaren

Läste i Expressen intervjun med Bill Browder. I samband med denna stod det i en bildtext, om mötet mellan Putin och Trump i Helsingfors juli 2018:

 [...] "Putin föreslog vid presskonferensen efter mötet att USA skulle utlämna Bill Browder i utbyte mot ryssar som anklagades för hackerattacker i USA. Trump tyckte det var en utmärkt idé."


Bill Browders nya bok (2022-08-15, Fri Tanke): Tsaren : Den sanna historien om pengatvätt, mord och att överleva Putins vrede

Beskrivning:

"Efter att Bill Browders ryska advokat Sergei Magnitskij torterades till döds i ett ryskt fängelse viker Browder sitt liv åt att försöka ställa de ansvariga inför rätta. I mordets spår uppdagas ett intrikat finansbedrägeri av internationell omfattning, som leder via Europa, USA och även Sverige, hela vägen till Vladimir Putin. När Browder och hans team lyckas få flera länder att lagstifta om att frysa oligarkernas tillgångar blir han en av den ryska statens främsta fiender. 

Putins jakt på Browder innefattar mord, desinformation, skenrättegångar och efterlysningar via Interpol. Amerikanska jurister och experter låter sig köpas för att sopa igen blodspåren. Slutligen står Browder också i centrum för de ryska påverkansförsöken på det amerikanska presidentvalet 2016, och Putins möte med Donald Trump i Helsingfors 2018.

Tsaren är en rafflande samtidsberättelse om internationell korruption och den ryska oligarkins dolda verkningar. Den avslöjar en bister politisk verklighet som på många sätt överträffar fiktionen."


Givetvis blev det en biblioteksreservation för den!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid). Försök hålla en vänlig, saklig och god ton i kommentarsfältet. Tack!