torsdag 23 juni 2022

Midsommarläsning

Dags för Helgfrågan denna vecka. Såhär skriver Mia:


"Midsommarhelgen. Vad läser ni i helgen?"


Bs, Kc.55, Hc, Hc. Ja, alltså, det vill säga: Skarpa skärvor (Patrik Oksanen), Catalinaaffären (Wilhelm Agrell), Blodsådd (Katerina Janouch) och Midsommarblot (Ewa Klingberg).

Ännu mer preciserat:

Midsommarblot skall vara första delen i nån slags mysdeckarserie: Värnamord. Hoppas den inte är så mysig så det blir feelgood bara, alltför löskokt får det inte vara, hårdkokt blir för mycket, medelkokt är bäst.

Blodsådd är första delen i en bokserie spänningsromaner med journalisten Dea Wilenius i huvudrollen. Finns även en utgiven uppföljare: Ingen kvinnas land.

Catalinaaffären handlar förstås om den diplomatiska krisen 1952. Tycker Wilhelm Agrell skriver engagerat och intresseväckande.

Skarpa skärvor om informationskrig. Läsning för att förstå hotande faror mot öppna samhällen och hur motståndet bör se ut. Oksanen är en expert att lyssna på alldeles särskilt i dessa tider, är ofta med i nyhetssändningar då det handlar om säkerhetspolitik. Finns även på Twitter (@patrikoksanen) för den som håller koll på händelseutveckling och diskussioner den vägen.1 kommentar:

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).