onsdag 22 juni 2022

Män som hatar kvinnor till onsdagsfikatTill onsdagsfikat: Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson.

Hör till minoriteten som inte läst (eller sett filmversioner) av Stieg Larssons böcker förut. Det där med att författaren var kommunist har nog till viss del skrämt bort mig från det. Och mycket riktigt är tydligen "Millennium" en vänstertidning i romanen. Det visste jag t.ex. först nu när jag läser Millennium-seriens första del i den här serieversionen (fransk manusförfattare: Sylvain Runberg och spansk tecknare: Josep Homs) som givits ut i år. Verkar lite väl hårdkokt för min smak. Och Lisbeth Salander är väl inte nån värst sympatisk karaktär? Finns en risk att jag inte kommer att fatta storheten med detta.


Ja, sen är det idag 81 dagar kvar till valet. Och fortfarande viktigast av allt är förstås att Sverige och Finland ska med i NATO. Något annat finns inte med på kartan.


Hoppas fler snart förstått att vi måste byta ut den inkompetenta och lögnaktiga S-regeringen. Både vänster- och högerpolitiker låter som papegojor, men sämre än det vi haft de senaste åtta åren kan det väl knappast bli? Marxistiska vilden har tydligen redan räddat S-regeringen fem gånger. Igen verkar det alltså handla om Turkiet och NATO-frågan för hur den där kvinnan med kurdisk agenda kommer att fatta beslut. Undercoverförhandlingar mellan den partilösa (som begreppet "politisk vilde" numera har ersatts av?) och Socialdemokraterna, och vad dessa kostar oss (såväl ekonomiskt som säkerhetspolitiskt) lär vi nog aldrig få veta vid en eventuell sjätte räddning.

Såg att Stockholms stad i varje fall hade polisanmält händelsen då budskap med stöd till terrorstämplade PKK projicerats på Stockholms stadshus och Globen. Vilken socialistisk-kommunistisk radikalvänster-röra. Som får stöd av Centerpartiet. Helt otroligt. Vill folk verkligen fortsättningsvis ha det såhär i fyra år till?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).