lördag 21 maj 2022

Finna eller försvinna?"Det finns några saker i livet som aldrig någonsin får försvinna: pappersböcker, hotellnycklar i mässing, svartvita filmer och så engelska pubar."


Okej för pappersböcker och svartvita filmer, men resten kan jag nog försaka.

Såhär med sommaren för dörren tänker man lite extra på glassar som inte längre finns. Finns förstås toppengoda glassar som inte fanns också, t.ex. finska Salmiakki. Alltså, jag bara menar... Finland!❤ En sorts glass som fanns förr, och som inte längre verkar stå att finna, är väl romrussinglassen, vart tog den vägen egentligen?

Hursomhelst, meningen ovan finns i novellen Ingentinget bortom horisonten av Johannes Pinter, en av skräcknovellerna i antologin Övergivna platser. För övrigt en mycket bra novell där Maunsellforten står i fokus på ett alldeles särskilt kusligt sätt (skrev lustigt nog helt nyligen här på bloggen om dessa fort, med anledning av en helt annan sorts bok). Gillar verkligen upplägget för antologin, där alla novellerna avslutas med faktarutor om de övergivna platserna i verkligheten, platser som sen kommit till kreativ användning i skräckberättelserna.Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord "Veckans mening". Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp och tänka till (humoristisk, allvarlig, träffsäker eller vadsomhelst). 3 kommentarer:

 1. den boken ska jag ta mig en titt på. övergivnaplatser är speciella

  SvaraRadera
 2. Hotellnycklar i mässing kan göra det samma. Annars håller jag med. Och visst är romrussinglass god. Har den försvunnit? Det har ingen berättat för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns inte att få tag på sån glass i affärer som finns här i varje fall. Förr fanns det.

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).