måndag 23 maj 2022

Begränsningar i yttrandefriheten

Hur har begränsningarna av yttrandefriheten lyckats genomföras sedan regeringsskiftet 2014?

Tycker regeringens förändring av sjukförsäkringen är ett bra exempel här också. Många har drabbats, känner sig rättslösa och osynliggjorda. Socialdemokraterna hade redan 2002 satt upp offensiva mål för hur sjukfrånvaro skulle halveras. År 2015 trollades sjukskrivna bort över en natt genom utförsäkring (och så fortsatte det). Det var tydligen en lösning som dåvarande sjukförsäkringsminister Strandhäll tyckte var bra, d.v.s. att magiskt trolla bort folk, som knappast blev friskare. Partiet tycks ha givit henne fullt stöd i detta. Oppositionen sa väl i stort sett ingenting, då de kanske inte ansåg det vara deras område för engagemang (de verkar mest fokusera på fullt friska människor som ofta inte ens jobbat men ändå konstigt nog har rätt till något som heter försörjningsstöd - är det dit sjukpenningen går?). Media skrev om det till en början, men sen blev det helt tyst. Anledningen till att inget längre nämns om detta är antagligen regeringens villkorade mediestöd, krisen som pandemin medförde, samt ett antal nya yttrandefrihetsbegränsningar som införts i grundlagen. Som grädde på moset hjälpte ju dessutom Centerpartiet S-regeringen att rösta ner förslaget om att införa tjänstemannaansvar, en enda utslagsröst vägde över. Förväntad uppmärksamhet i media kring detta uteblev.

NILS FUNCKE: Regeringen har public service i ett järngrepp (expressen.se)

Att ha public service och bidragsmedia i ett "järngrepp" är säkert gynnsamt för regeringen i kommande valrörelse. Så visst lär vi utsättas med full kraft för informationspåverkan via bidragsmedia och statsfinansierad media, så Partiet behåller regeringsmakten i fyra år till. Se upp för Socialdemokraternas informationspåverkan!

Och som läget är nu bör vi (vad jag förstår) hålla tyst och inte kritisera något ö.h.t., på grund av den svenska NATO-ansökan som ju bara måste bli beviljad, och med anledning av det osäkra läget i övrigt som Ryssland plågar Ukraina och hela världen med. Nu skall vi tycka att allt är välfungerande i vårt land trots brister och systemfel, något som kanske gynnar en fortsatt regeringsmakt för sossediktaturen här i Sverige efter valet, och att vi därmed inte tillåts bli medlem i NATO, eftersom sossarna gynnar terrorister? Eller hur var det nu? Snårigt att hänga med i svängarna nuförtiden.😅

Turkisk expert: Erdogan kan vilja invänta svenskt val (msn.com)


2 kommentarer:

  1. Ja det märks ganska tydligt att man inte får tycka annorlunda eller ha en annan syn på saker. Tycker det är läskigt hur det har utvecklats

    SvaraRadera
    Svar
    1. Än så länge är det inte vår medborgerliga skyldighet att rösta på Socialdemokraterna eller deras stödpartier i Riksdagsvalet i varje fall. Men det kanske bara är en tidsfråga innan vi är där.

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).