lördag 30 april 2022

Camilles utsikt

 


"Hon bodde på sjunde våningen via köksuppgången i en lyxig fastighet med utsikt över Champ-de-Mars, och på så sätt kunde man säga att hon bodde tjusigt eftersom hon ju om hon ställde sig på en pall och lutade sig farligt mycket ut åt höger kunde se en skymt av Eiffeltornets topp, det var helt sant."Mening hämtas ur Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda. Läst den förut, läser den igen. Så pass bra minns jag alltså att den var. Handlingen utspelar sig i Paris under loppet av ett år. 

"Boken berättar om konflikterna, ömheten, vänskapen, utbrotten, försoningarna och allt annat som händer mellan fyra personer som bor under samma tak. Fyra personer som inte har någonting gemensamt från början och som aldrig borde ha träffats, men som alla har stora hjärtan. Tillsammans är man mindre ensam fick ett lysande mottagande och blev efter Da Vinci-koden förra årets mest sålda bok i Frankrike."

Och med "förra årets" ska man nog läsa in 2004, eftersom det var då romanen publicerades på franska.


Trevlig Valborg!
Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord "Veckans mening". Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp och tänka till (humoristisk, allvarlig, träffsäker eller vadsomhelst).


3 kommentarer:

  1. Vet att jag har den boken men undrar om jag läst den???? Trevlig Valborg!

    SvaraRadera
  2. jag tror att jag försökte läsa den men tyckte att det pladdrades för mycket. om jag minns rätt. kanske dags att göra nytt försök? nu är det Valborg. molnen hopar sig

    SvaraRadera
  3. Den boken har gått mig helt förbi, men nu blir jag ju nyfiken. En mäklare hade säkert framhållit utsikten mot Eiffeltornet :)

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).