lördag 12 mars 2022

Medan snön smälter i vårsolens värme

 


En spännande boktrave från biblioteket:

Europatankens historia, från antiken till brexit (2021), Martin Klerung. Som jag i stort sett läst färdigt det som mest intresserade, och det var mycket! För visst har de flesta blivit mer positivt inställda till EU under senaste tiden? Bekänner mig till denna mer positiva inställning och ville veta mer - boken ger bra fakta för den som vill få en bred förståelse vad gäller EU:s utveckling.

Mina nio liv (2022), Hanif Bali. En person jag vill veta mer om. "Partiets mest energiske dyngspridare på sisådär 150 år", skrev Jan Guillou. Rysslandsvännen Guillou tycks ju vara en dyngspridare av hög rang själv, så visst blir man nyfiken!

Fru Petrovas sko (2014), Wilhelm Agrell. Vill läsa det som handlar om den svenska säkerhetstjänsten, kan vara värt att veta.

Rex Machina - Anno 2076 (2021), Johan Leth. Science fiction. Andra och fristående delen i romantrilogin Neo Sapiens om en framtid dominerad av artificiella intelligenser, scenario i ett övergångsstadium.

Kolonin (2022), Felix Åberg. Science fiction. "Farsotens härjningar har lämnat stora delar av landet öde. Henrik smittas och ger sig av mot Stockholm tillsammans med sin tonårige son"...


1 kommentar:

  1. Tack för tips! Europatankens historia sammanfattad i ett behändigt format låter intressant. Får man något svar i den boken på varför hela Europa står bredvid utan att ingripa när ett helt folk slaktas i Ukraina? Jag behöver verkligen få ett vettigt svar på det. Jag köper inte hotet om ett tredje världskrig, vi är väl inte ett marionettland till Ryssland. Mänskliga rättigheter och människoliv måste alltid försvaras.

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).