lördag 30 oktober 2021

Veckans mening: Uppdraget som bödel

 


 

"Politikerna gömmer sig fegt bakom mina kjolar när jag måste agera bödel för att få ner sjuktalen som de själva skapat genom att försämra möjligheterna till rehabilitering."


Handläggaren på Försäkringskassan är ärlig genom att erkänna sin roll som bödel i deckaren Dansa min docka av Anna Jansson. Detta är tredje delen i serien om Kristoffer Bark. Boken utgavs i augusti i år. Författaren nämner som nummer ett bland lästipsen, längst bak i boken, Niklas Altermarks Avslagsmaskinen. Byråkrati och avhumanisering i svensk sjukförsäkring. Verbal förlag, 2020. Modigt av Anna Jansson, heder till henne för att hon lyfter detta tabuämne som har tystats ned så effektivt av de svenska politikerna i nutid.


Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord "Veckans mening". Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp och tänka till (humoristisk, allvarlig, träffsäker eller vadsomhelst).


Fler meningar finns här


4 kommentarer:

 1. Tyvärr ligger det väldigt mycket sanning i den meningen.

  SvaraRadera
 2. bra deckare säger ofta en hel del om tillståndet i samhället. det ska inte tas ifrån dem

  SvaraRadera
 3. Låter som om Anna j skrivit en angelägen historia.

  SvaraRadera
 4. Den var snygg! Sveriges nedmonterade sociala skyddsnät är en skam. Och folk röstar på SD och skyller på invandring i stället för att lägga skulden där den hör hemma.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).