lördag 18 september 2021

Veckans mening: Millionaire Fair i Moskva 2007

 

"Trump tycks ha bidragit till det extravaganta glittret på festivalen, där allt från lustjakter och diamantklädda mobiltelefoner till hela öar bjöds ut till försäljning, när han marknadsförde sin ”24K Super Premium Vodka” som bar Trumpmärket och såldes i en flaska utsmyckad med 24 karat guld."


Meningen - som väl får en att stanna upp en smula - läser jag i kapitlet "Nätverket och Donald Trump" i Putins krets - Maktkampen om det moderna Ryssland av Catherine Belton. Moscow Millionaire Fair är tydligen en årlig utställning för über-rika ryssar. Trump var såklart inbjuden till festivalen 2007 och tycks då alltså ha bidragit. Just det kapitlet om Trump, Ryssland och Putin var särskilt intressant. 

Läser boken lite här och där (sånt man kan unna sig när man bara bibliotekslånar böcker), det är en tjock bok detta, men väl värd att ta en titt i, tror säkert den finns på de flesta bibliotek.

Ryssland håller parlamentsval nu. Ett demokratiskt(?) val där oppositionen tycks vara förbjuden att kandidera. Det där kan vara lite svårt att få ihop. Putin kan komma att styra Ryssland tills han är 83 år (https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nar-putin-ville-sluta-aldrig-i-livet).


Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord "Veckans mening". Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp och tänka till (humoristisk, allvarlig eller vadsomhelst).


Fler meningar finns här3 kommentarer:

  1. En dekadent livsstil.

    SvaraRadera
  2. Dagens rysstopp är inte mycket roligare än gamla tiders. Är den rent av ännu värre?

    SvaraRadera
  3. Käre värld! Jag har svårt att tro att jag någonsin skulle längta efter en diamantprydd telefon, ens om jag var god för en miljard.

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).