torsdag 16 september 2021

Lockande omslag? Vad döljer sig under ytan?

Ett omslag ska väl helst ge en hint om innehållet, då räcker det ibland med en blick på utsidan för att se om boken lockar till läsning, om ämnet intresserar o.s.v.. För jag menar, väljer man ett paket små fina ärter vill man ju inte att det ska innehålla grovskuren ful pyttipanna, eller tvärsom. Egentligen är det nog bara politiker som med framgång kan marknadsföra sådana produkter, och dessutom komma undan med det utan vidare. Förutom detta faktum får väl omslaget se ut lite hursomhelst för att inleda oss i frestelse.

Ett färskt förslag:

Putins krets får man förmoda innehåller information om den där egendomliga människan Vladimir Putin (den ryske ledaren som suttit längst på presidentposten sedan Josef Stalin), Putinismen och sådant som skett i Ryssland i modern tid, något jag vill veta mer om. Detta med tanke på att landet ligger så nära geografiskt, alltför nära, och då själva -ismen kanske är något som politiker runtom i världen vill imitera lightversioner av, demokratier eller ej. Hon i breda mitten har ju t.ex beskrivit Sverigedemokraterna som Putinister.

Sen vet jag iofs att boken är rätt omtalad, så inte bara omslagets förhandsinformation behövs som lockelse. Författaren har med sin bok åtalats för förtal av ryska oligarker. Inte så konstigt då Belton skriver om privata och statliga intressens samverkan, liksom den omfattande korruptionen där i öst.


Visste ni förresten att Sverige ligger tvåa på listan över länderna där de superrika ökade sin förmögenhet under pandemin? Ryssland knep förstaplatsen. (Källa: Undersökning av Ruchir Sharma team, användande data från Forbes lista över världens rikaste personer). Så i Sverige kanske de superrika borde satsa på att gynna fortsatt makt för det politiska vänsterblocket (inklusive "breda mitten", exklusive Vänsterpartiet) vid nästa val? D.v.s. de två partierna som majoriteten av Sveriges kvinnor vill ha till makten, S och C, detta enligt Politikbyrån på SVT i går kväll. Så trots att Putinisterna då alltså skulle finnas i högerblocket, enligt breda mitten, så verkar ju vänsterblocket vara gynnsammast för de allra superrikaste. Total förvirring som når oanade höjder, och jag antar att ingen kan hjälpa mig få rätsida på allt det här? Känner ibland att det enklaste borde vara att bli konspirationsteoretiker, tro på rymdödlornas existens och påverkan istället för att söka svar på komplicerade frågor.

Hur kom jag in på det här nu då, och varför kan jag inte bara svara som det är tänkt...? Har inget bra svar på den frågan heller! Veckans fråga hos Mias bokhörna var ju:


"Hur ska ett omslag se ut för att locka dig?"Och fler smartare svar på den frågan
hittar man länkar till HÄR!


7 kommentarer:

 1. Putin får besöka mig men inte flytta in i bokhyllan

  SvaraRadera
 2. Putins krets lockar inte med sitt omslag. däremot finns det ju anledning att läsa den ändå.

  SvaraRadera
 3. Tycker Putin-omslaget är rätt snyggt, lite kliniskt så där ...

  SvaraRadera
 4. Säkert en intressant bok men gillar inte omslaget.

  SvaraRadera
 5. Putin-omslaget är skitfult, men sådant måste man ju överse med. Annars hade jag ju inte fått 'Hundhuvud' läst och det hade ju varit väldigt synd. Men nog är jag torsk på snygga omslag, apseluuut.

  SvaraRadera
 6. Putinboken hade jag nog inte köpt

  SvaraRadera
 7. Putinboken hade inte lockat mig om jag enbart skulle utgå från omslaget ser ut. Sedan kanske jag skulle vara intresserad att läsa om Putins krets ändå, när jag är på sånt humör.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).