söndag 12 september 2021

En smakebit på søndag: Blå villan


Genom den norska bokbloggen Betraktninger kan vi ta del av och även själva bjuda på smakbitar ur böckerna vi läser (dock inte något som avslöjar för mycket av handlingen). Med detta utbyte kan vi ge och få bra boktips. 


Läser Blå villan av Eva Frantz. Smakbiten kommer från sidan 121:

  "Ilsket klickade Markus upp en sida där man samlade ihop bloggstatistik från hela landet. Ha! »Becca i Blå villan« var för tillfället landets mest besökta blogg! Det var ju ironiskt med tanke på att den inte uppdaterades för tillfället. Å andra sidan länkade alla nyhetsmedier till bloggen just nu, och i kommentarsfältet pågick hysteriska diskussioner om vad som egentligen hänt den där natten.
   »Linas liv och leverne« låg för tillfället på tjugofjärde plats! Det var inte dåligt det heller, Lina Perssons anspråkslösa blogg hade tydligen också fått ett rejält uppsving av nyheten om Becca Stenlund. Den enas skallfraktur, den andras bröd, liksom.
   Markus kände sig med ens lite muntrare. Om Lina Persson fortsatte att klättra i bloggstatistiken skulle hans färdiga intervju med henne kunna bli mera intressant för nyhetscheferna. Han fick helt enkelt lägga artikeln på hyllan ett tag och försöka sälja in den på nytt lite senare. För Markus Sauri var inte den som gav upp i första taget."

11 kommentarer:

 1. Oj, det var en annorlunda intrig, för det är väl en intrig? Jag tycker vi bloggare börjar vara utrotningshotade. De flesta går över till snabbare medier där man inte säger mycket, instagram o dylikt. Tack för smakbit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, nån slags intrig kan man kanske kalla det. Och visst, bloggare är nog rätt utrotningshotade numera, åtminstone de som inte är proffsbloggare, men en sån hade jag inte velat vara, hellre en glad amatör! Bara skriva när man har lust och utan perfektionstvång, läst av blott ett ringa fåtal men aldrig utsatt för troll. Totalt okommersiellt och olönsamt, men ärligt och roligt. Så vill jag ha det. Långsamma medier är bäst!❤

   Radera
 2. Det där lät lite spännande. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lättläst och med lite lätt humoristisk ton. Behövde något sådant nu.

   Radera
 3. jag håller med dig, Åsa, vad det gäller bloggandet. jag glömmer ofta bort Instagram. Twitter är meningslöst, tycker jag. Blå villan låter intressant. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Twitter är inte helt meningslöst, definitivt bättre än Facebook. Men jag interagerar inte där (länkar i stort sett bara blogginläggen dit, retweetar ibland), läser bara andras diskussioner, det kan vara intressant. Man väljer ju själv vilka man vill följa.

   Radera
 4. Antar att en bloggare avlidit är det mord tro?
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja se det talar jag inte om! :D

   Radera
 5. Låter verkligen intressant. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 6. Tycker jag känner igen denna... undrar om jag inte har den på min nyfiken-på-lista... Tack för påminnelsen!

  SvaraRadera
 7. Eva Frantz har jag varit nyfiken på sen hon var på Svenska Deckarfestivalen för några år sedan.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).