onsdag 11 augusti 2021

Vill läsa!: KonspirationsfeberIgår var det release för Kent Wernes nya bok! Såklart vill jag läsa Konspirationsfeber.


Beskrivning från förlaget Ordfront

"Skapades coronaviruset av vaccinindustrin och Bill Gates? Är viruset ett biovapen? Bör skulden läggas på 5G-tekniken? Är pandemin rentav en gigantisk bluff?

Coronapandemin har inte bara orsakat död och nedstängningar. Den har också framkallat konspirationsfeber. Viruset hade knappt lämnat Wuhan innan konspirationsteorierna började spridas i sociala medier. Snart satte de också avtryck i verkligheten: mobilmaster stacks i brand, folk vägrade följa restriktionerna, pandemiförnekare protesterade på gatorna och vaccinationsviljan minskade.

I USA blev Donald Trump den främsta spridaren av falska påståenden. De handlade inte bara om pandemin, utan om lite av varje, i synnerhet om presidentvalet, något som slutade i stormningen av Kapitolium.

Varför tror folk på konspirationsteorier? Hur uppstår de? Vilka blir följderna? I Konspirationsfeber skildrar Kent Werne hur konspirationstänkandet tog grepp om världen, och visar att samma sak hänt under tidigare pandemier. Kanske är det något med kriser som gör att människor söker svaren i det fördolda?"


Spännande, inte sant?


Med tanke på konspirationsteorier under pandemin, en av många saker som förvånat mig är t.ex. att silvervattnet blev en sådan storsäljare. Tillverkare hakade på och sprider fortfarande desinformation och konspirationsteorier. Alternativterapeuter likaså. De lär inte upplysa sina kunder om Livsmedelsverkets information gällande detta kolloidalt silver, som faktiskt inte ens får säljas som kosttillskott längre. Rätt förfärligt att lura folk för att tjäna grova pengar tycker jag. Ett billigare och säkrare sätt att undvika covid-19:


Tro mig.😉


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).