lördag 7 augusti 2021

Veckans mening: En liten hejsansvejsan-gubbe som luftar hunden 

"En liten gubbe framför honom var ute och luftade sin hund och hälsade på honom, precis som man på landet hälsar på folk man inte känner"


En mening att begrunda i Maigret flyttar hemifrån av Georges Simenon. Tror sånt där hejande luckras upp genom ruralisering (inte så välkänt begrepp, motsats till urbanisering) då storstadsbornas tunnelseende blir ett vanligare sätt att bete sig även på landsbygden. Ibland kanske folk på landet dock glor på varann utan att veta om de borde morsa eller inte. Säkert olika på byar och byar, möjligen även olika områden i byar. En bagatell som man kan förstora upp såhär löjligt mycket med ord på en bokblogg om man vill, knappast ett mäkta omvälvande paradigmskifte om folk som inte känner varann slutar hälsa, men ändå.☺ Vad tycker ni, ska folk i byar på landet ta över stadsmanér eller ej?

Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord "Veckans mening". Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp och tänka till (humoristisk, allvarlig eller vadsomhelst).Fler meningar finns här2 kommentarer:

  1. det är väl trevligt när folk hälsar. kan bli lite jobbigt om det är mycket folk på stan, dock.

    SvaraRadera
  2. På "min" vischa hälsar vi fortfarande på både bekanta och okända!

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).