lördag 3 juli 2021

Veckans mening: Vid en gammal badort i Normandie


 

"Det var också något han gärna överdrev, ett intryck av att han aldrig gjorde tillräckligt rätt för sig – och den känslan var så stark att han när han var på semester – vilket inte hände varje år, inte i år till exempel – nästan hade dåligt samvete."


Mysigt med gamla välbevarade magasinerade biblioteksböcker. Bland annat doften av den sortens böcker tar en tillbaka i tiden. Meningen ovan är Maigrets (överdrivna) känsla i Maigret och den gamla damen av Georges Simenon.Maigret befinner sig denna sensommar vid en gammal badort i Normandie för en utredning gällande ett giftmord. Säsongen börjar gå mot sitt slut och sommargästerna börjar tunnas ut.


Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord "Veckans mening". Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp och tänka till (humoristisk, allvarlig eller vadsomhelst).Fler meningar finns här4 kommentarer:

 1. Skulle faktiskt kunna vara läge med en Maigret ... brukar vara mysiga! Min mening: http://klimakteriehaxan.blogspot.com/2021/07/veckans-mening-om-glodande-passion.html

  SvaraRadera
 2. verkar vara en trevlig bok

  SvaraRadera
 3. Inte kul om man har dåligt samvete för att man har semester.

  SvaraRadera
 4. Maigret var ingen dussinmänniska. han var ganska komplicerad. det tror jag att Simenon var också. vid något tillfälle har jag lyssnat på Klockorna i Bicêtre. den är helt fantastisk. jag får lust att läsa om Simenon

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).