lördag 31 juli 2021

Veckans mening: Maigret et le Fantôme

 "Tidningarna talar med förtjusning eller med oro om en värld som förändras med svindlande hastighet och han hade mitt för ögonen, efter så många år och ett världskrig, de aperitifmärken som han som barn såg i värdshuset i sin by."


Fann en mening i Maigret och spöket av Georges Simenon. Och vad var det för märkvärdigt med den då? Jo, kom att tänka på sådant som faktiskt inte har förändrats sen man var barn. En detalj som blir mer och mer svårfunnen ju längre från barndomslandet man kommer förstås. Sånt som Maigrets aperitifmärken har jag noll koll på, men Barnängens barntvål och Ejderns kaviar dök upp i tanken. Och visst kanske även förpackningarna ser likadana ut som på 70-talet? Nä då, inte alls. Barntvålsförpackningen ser helt annorlunda ut, och kaviartuben har heller inte samma utseende (bl.a. bilder och typsnitt på texten, MSC-märket fanns såklart inte heller då).Summan av kardemumman av mina funderingar mynnar ut i att man nog bara kan vara helt säker på en sak: Det mesta förändras.


Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord "Veckans mening". Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp och tänka till (humoristisk, allvarlig eller vadsomhelst).Fler meningar finns här3 kommentarer:

 1. Å, Ejderns kaviar - det var länge sen! Bra mening du valt. Min:
  http://klimakteriehaxan.blogspot.com/2021/07/hemma-hos-sylvester-stallone-och-mig.html

  SvaraRadera
 2. Barnängens barntvål känner jag doften av. har alltid gillat den. onödigt att ändra omslag. minns också det milda shampoot (tror jag). funderar på om en inte skulle läsa om en Maigret

  SvaraRadera
 3. Ser möjligen Coca cola-flaskan likadan ut? Jag dricker mycket sällan Coca cola.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).