torsdag 29 juli 2021

Helgfrågan Sommar v.30

Helgfrågan Sommar hos Mias bokhörna innebär att varje vecka välja att besvara en till tre frågor av följande:1. Vad läser du nu?

2. Har du något boktips?

3. Har du ett semestertips att dela med dig av?1. Bergtagna av Frida Arwen Rosesund. Naturskräck och svensk folktro. Passar fint såhär sommartid, och det blir första boken jag läser av denna författare. Bara påbörjat den så smått, men verkar lovande än så länge.
2. Den trettonde bomben av Mats Svensson. Just läst ut, oerhört fängslande och ruggig historia, lämplig att läsa i den kristidsliknande situation (eller vad man får kalla det) världen befinner sig i nu. Kan vara knepigt med s.k. technothrillers annars, finns sånt som är mindre bra, men denna var mera bra. Lite i actionstil som NCIS: Los Angeles... fast såklart annorlunda. Polisroman och technothriller i ett, spännande mix av fakta och fiktion. Ser fram emot uppföljande del. Tidigare blogginlägg om boken här och här. Baksidestext:3. Inomhussyssla i blötväder skall vad jag förstår kunna handla om bullbak (vilket jag själv inte längre ägnar mig åt). Men varför inte passa på starta nytt, eller återuppliva ett gammalt slumrande, Twitterkonto också? Verkar finnas rätt många konton som övergivits eller bara länkar till Instagram. Varför inte länka tweets till blogginlägg också? Önskar att det fanns fler bokbloggare och författare (eller bokintresserade i största allmänhet) att följa via Twitter. Att önska går ju alltid.


7 kommentarer:

 1. Fina bilder! Twitter har jag dålig koll på, men bakar gör jag lite då och då ;)

  SvaraRadera
 2. Låter som två intressanta böcker.

  SvaraRadera
 3. twitter har jag kvar... bakar ibland på sommaren, tack för boktips.

  SvaraRadera
 4. Blir mer sugen på jordgubbar än på bok om folktro ....

  SvaraRadera
 5. Twitter har jag inte, men däremot ett Instagram-konto för bokbloggen. Att kolla igenom sina bloggar, hemsidor och sociala konton en regnig sommardag låter som ett bra tips. Jag brukar säga till mina kunder att de bör plocka bort allt som är inaktivt eller passé och helhjärtat ägna sig åt de övriga istället. Det är bara tråkigt med sånt som ligger kvar och är dammigt. (Såklart lite annorlunda för privatpersoner, men ändå: man kan gott kolla igenom sina spår på internet emellanåt.)

  SvaraRadera
 6. Tack för intressanta boktips.

  SvaraRadera
 7. Bombboken lät intressant.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).