söndag 18 juli 2021

En smakebit på søndag: Senare

På söndagarna har vi möjligheten att dela med oss av vad vi läser (eller har läst) genom kortare utdrag ur böckerna, som en slags boktips.

Länkar brukar växelvis samlas hos bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger.


Min smakbit kommer från Senare av Stephen King. Sidan 19:

   ”Det där har du bara fantiserat ihop, James”, sa hon, men halvhjärtat. Vid det laget visste hon bättre, det är jag säker på, men vuxna har svårt att tro och jag ska tala om varför. När de som barn upptäcker att jultomten är fejk och att Guldlock inte är någon riktig flicka och att påskharen bara är skitsnack – och det är bara tre exempel, jag kunde ge fler – så bildar det ett mönster och de slutar tro på någonting som de inte kan se med egna ögon.


Om Senare (Albert Bonniers Förlag):

"Ibland betyder ”växa upp” att du måste möta dina demoner. Jamie Conklin, son till en ensamstående, hårt arbetande mor, vill bara ha en vanlig och normal barndom. Men Jamie är inte ett vanligt barn – han ser vad ingen annan kan se och vet saker som ingen annan kan veta. Och priset han får betala för att hjälpa polisen jaga en mördare från andra sidan graven är högre än han någonsin kunnat föreställa sig.

Med ekon från Kings klassiska roman "Det" är "Senare" en skrämmande och rörande roman om förlorad oskuld, och ett gastkramande utforskande om att stå upp mot ondska – i vilken skepnad den än antar."


Senare är Kings senaste. Thrillern Billy Summers kommer dock senare, i översatt skick till slutet av november.


11 kommentarer:

 1. Den fick jag när jag fyllde år 🙂 Känner att det börjar bli dags för en King-bok snart, det känns som evigheter sedan.

  SvaraRadera
 2. King oläst i bokhyllan...

  SvaraRadera
 3. King är ju för set mesta bra.

  SvaraRadera
 4. Var länge sedan jag läste någon bok av King. Han brukar ju skriva bra böcker.

  SvaraRadera
 5. Mine favorittbøker er The Dark Tower av Stephen King, hvis du ikke har lest dem så anbefales de! :-) Jeg har også lest mye annet av han, men det er ikke alt jeg liker like godt. Denne har jeg ikke lest.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 6. är väl medveten om King och hans böcker. men jag hinner inte med dem.har sett några filmatiseringar. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 7. Det var längesen King lästes, men då slukade jag de flesta av hans titlar. Vilket innebär att det vore kul att återuppta bekantskapen. Tack för smakbit

  SvaraRadera
 8. Känns som ett tag sen jag läste King. Läste massor i uppväxten och återvänt som vuxen men ett tag sen nu, får bli nya tag framöver. ;) tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Later har jeg lest og likt. Klassisk King. Perfekt underholdning (synes jeg :)

  SvaraRadera
 10. Den blir jag nyfiken på. Men den kanske passar bäst i höstmörker? Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten!
  Har läst flera böcker av King men inte denna.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).