lördag 5 juni 2021

Veckans mening: Monstruösa människoknådningsmaskinen New York 

"Var det inte ett misstag att tro att storstäder var olika sinsemellan, även om det rörde sig om New York som en del litteratur framställer som ett slags monstruös människoknådningsmaskin?"


Nu ska jag tala om en hemlighet för er:

Höjden av välbehag är att läsa Maigret i skuggan en solig junidag.

Voilà!


Maigret (2016)

Meningen ovan kommer från Maigret i New York av belgiske författaren Georges Simenon.

Suveränt bra bok (bara det sista tionde kapitlet kvar att läsa). Gillar romankommissarien skarpt och miljöbeskrivningarna är som att titta på film. Filmer och tv-serier har det också blivit.

Oftast brukar handlingen utspela sig i Frankrike, företrädesvis Paris, men här befinner han sig i New York.

Kommissarie Maigret förekommer i över 70 romaner (1930-1972), så det finns en hel del att välja bland och böckerna kan läsas fristående. Små behändiga klassikerpärlor. Helt perfekt sommarläsning.

Och såklart vill man se Rowan Atkinson som Maigret. Även om det alls inte är så jag föreställt mig honom. Tyvärr ser jag bara Mr. Bean och Black Adder framför mig när Rowan Atkinson innehar skådespelarrollen.


Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord "Veckans mening". Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp och tänka till (humoristisk, allvarlig eller vadsomhelst).


Fler meningar finns här3 kommentarer:

  1. Men tänk om man skulle ta och plocka fram en Maigret, det var länge sen! Fast först ska jag läsa ut den bok där jag hittade veckans mening.

    SvaraRadera
  2. Fast jag tycker nog att storstäder skiljer sig rätt mycket åt, faktiskt. Inte för att jag varit i NY men... Det skulle vara riktigt kul att se Rowan Atkinson som Maigret. Har faktiskt bara läst en Maigret-bok, men jag vill verkligen läsa fler.

    SvaraRadera
  3. Jag har inte heller varit i New York, men jag har besökt London, Berlin, Paris, Rom och Jerusalem och vill nog säga att de skiljer sig betydligt åt.

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).