lördag 26 juni 2021

Midsommarläsutmaning dag 3: Maigret gillrar en fälla


 

  "Det var den 4 augusti. Trots att fönstren var öppna, fick man ingen svalka, luften som strömmade in var varm och tycktes stiga upp från den mjuknande asfalten, från brännheta gatstenar, ja, från själva Seine, som man nära nog väntade få se ryka som vatten på en het kamin.
   På Pont Saint-Michel rullade taxibilar och bussar långsammare än vanligt, de tycktes släpa sig fram, och det var inte bara på Kriminalen som folk gick i skjortärmarna, även på trottoaren bar herrarna sina kavajer på armen. Och nyss hade Maigret lagt märke till några som gick i shorts som om de var vid kusten.
   Antagligen var inte mer än en fjärdedel av Paris' invånare i stan och alla tänkte troligen med samma längtan på de lyckliga som just nu svalkade sig i strandvågorna eller satt i skuggan vid någon lugn å och fiskade."

(Sid. 5-6; Maigret gillrar en fälla av Georges Simenon)


På läsutmaningens tredje dag, midsommardagen, under ekens svalkande skugga med Maigret.


"I Paris har fem kvinnor fallit offer för en brutal seriemördare. Vad är sambandet mellan de meningslösa överfallen i Montmartres gränder? Polisen har ingen ledtråd, allmänheten är otålig och tidningarna pressar på. Maigret tar hjälp av en framstående psykiater och bestämmer sig för att gillra en fälla. Medan mörkret faller över världsstaden efter ännu en brännhet sommardag, har Maigret inte annat att göra än att vänta."

(Atlantis Bokförlag)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).