lördag 10 april 2021

Veckans mening: Mer än Knutby Krog och Ica Knuten"Där hon föreställt sig en by, ett litet samhälle, fanns det inte mer än den där ICA-affären och krogen mitt emot."


Varje lördag presenterar bloggen Mina skrivna ord "Veckans mening". Avsikten är att lyfta fram en mening som fått oss att stanna upp och tänka till (humoristisk, allvarlig eller vadsomhelst).

Rea, på rea, på rea. En inbunden bok som på bokrean kostat 70 kostade nu 17. Ett tröstpris för mig när bibblan är stängd. Den slank med i veckohandlingen, trots allt. Böcker är kanske inte lika nödvändigt som födoämnen och tak över huvudet, men ändå... 

Veckans mening fanns alltså i dagens reafynd Knutby av Jonas Bonnier. Knutby var/är verkligen mer än så, d.v.s. Ica och krog (läskiga sekten hade man inte en blekaste aning om att den fanns innan "händelserna i Knutby"). Knutby kyrka inte minst. Hur kunde huvudpersonerna i bokens inledning missa den då de kom österifrån via Edsbro?

Kanske en udda anledning att stanna upp i läsningen för. Men lovar att det är en rätt fascinerande gammal kyrka det där, inget att bara åka förbi utan att lägga märke till. Finns så mycket historia med alla dessa medeltida kyrkobyggnader, spännande tycker jag. Är det gammalmodigt?

Bilderna nedan är mina egna från september 2014 (klockstapeln på andra sidan vägen är fin den också, även om den är av senare tillkomst).Fler meningar går idag att finna här4 kommentarer:

 1. Har aldrig varit i Knutby, även om det kan kännas så. Nu har jag ju sett lite hur det ser ut där i alla fall, tack för det! Är boken bra? Bonnier verkar ha specialiserat sig på lite speciella krimhistorier. Har för mig att han skrev om helikopterrånet också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har liksom bl.a. bott i Ununge, strax innan Edsbro, så har haft anledning att passera Knutby rätt många gånger. Och JA! Boken är bra, har visserligen just börjat men fastnade på en gång. Du har helt rätt, författaren har även skrivit Helikopterrånet, den kommer jag också att vilja läsa.

   Radera
 2. trevligt när en hittar en bok en gärna vill ha till det priset. det händer ju inte så ofta. har inte läst något av Jonas Bonnier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fanns bara ett exemplar kvar, så jag hade riktigt tur! Hade ju sneglat på den boken vid varje veckoinköpstillfälle på lördagarna, fr.o.m. bokrea-starten. Plötsligt händer det! 75% rabatt på bokreapriset. ;)

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).