fredag 12 mars 2021

Fem en fredag: Trendigt

Vad var mest trendigt under dina tonår?

Pastellfärger, axelvaddar, lammullströjor, t-tröja (gärna med tryck) och jeansskjorta, jeans med hög midja (helst stentvättade), rak knälång sweatshirtkjol, en sån Bagheera-liknande huvtröja (kanske under jeansjackan), vita tubsockor, breda skärp, tygskor (ofta i pastellfärger), seglarskor, peter pan-stövlar, hårmousse eller superstrong hårgelé, ryggsäck, Rör inte min kompis-nål, plastörhängen, strassmycken, digital armbandsklocka, doft av anais anais, läppglans med smak. Vi fortsätter: Tidningen Okej, blandband, Pierrot-planscher, spegelvägg, draperade gardiner. Mat: Varma mackor, krustader med svampstuvning, räkcocktail, quiche lorraine, päronhalva i ugn med after eight, grillad banan med mjölkchoklad (i). Nej, nu får det räcka.


Hur har du omedvetet någon gång varit trendig?

Kan inte komma på något svar här, omedvetet i allra högsta grad alltså?


Vilken trend skulle du vilja se kommer tillbaka?

Rör inte min kompis-kampanjen var fin tycker jag.


Vilken trend skulle du aldrig anamma?

Smartphone-trenden... om man får kalla det en trend?


Vad vill du ska bli en trend?

Bokbloggande och ett tsunamiintresse i alla åldrar för att läsa böcker!📚 Att leva mer hållbart/klimatsmart (en "grön innovation"); återbruk, minskad efterfrågan av miljöskadliga produkter, flygskam som reducerar nöjesflygande, o.s.v..💚 Visa djur och natur hänsyn och respekt.🌲


Trendigt idag: Fem en fredag


9 kommentarer:

 1. Tygsko-trenden har jag aldrig slutat med, jag skaffar ett par varje vår och har nött ut dem till hösten ungefär.

  SvaraRadera
 2. hur menar du...? en mobil behöver man ju?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte än, men mycket tyder på att behovet skapas alltmer. Vem vet, ett kontantlöst samhälle kanske kommer att tvinga in alla i ett smartphoneanvändande. Eller något annat. Digitala vaccinationsintyg kanske? ;)

   Radera
 3. Ja, bokläsande vore en utmärkt trend!

  SvaraRadera
 4. vad är det för fel med smartphone? vilken mobil är tillåten? de önskvärda trenderna är bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad jag menar är att det inte skall göras till ett tvång att äga en smartphone för att slippa hamna i ett slags digitalt utanförskap, att samhället successivt anpassas helt till att alla har denna uppkopplade tingest. Tänk lite på hur det är i Kina t.ex., hoppas det inte blir så här.

   Radera
 5. Jag skriver under på alla dina förslag för nya trender! Så bra! Axelvaddar har jag glömt bort, kom dom inte på 90-talet, det var då jag släppte loss på nattklubbarna...
  En bokläsartrend vill jag gärna se

  SvaraRadera
 6. Vad är det för fel på smartphones? Otroligt smidigt att kunna göra allt på telefon, en smartphone är som en liten dator man alltid har med sig. Hur bra som helst ju.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men är det verkligen bara fördelar med att vara uppkopplad till nätet överallt och jämt? Tråkigt om det tas för givet att alla har en viss pryl (med ett abonnemang som många inte har råd med), blir ju då ett slags förstärkt digitalt utanförskap. De "analoga" alternativen bör finnas kvar parallellt, tror det även är en bra samhällsberedskap om nätet av någon anledning skulle slås ut.

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).