torsdag 29 oktober 2020

Stjärnklar torsdagsmorgon

Klockan 5, torsdag den 29 oktober 2020. Fantastisk stjärnhimmel! Plus rörlig störande satellit... Nåväl. Nyheter en vecka tillbaka.

Smittspridning av Covid-19 ökar i Europa.

Frankrike står upp för yttrandefrihet.❤🇫🇷

Idag kl. 07:40 på Nyhetsmorgon TV4 skall man äntligen tala om den svenska sjukförsäkringens orimliga avslag. Ni som kan se det, gör det. Detta berör alla. 

(Obs! Senare kompletterat: Ta särskilt del av vad läkaren ovan säger, precis så är det!)

Hoppas verkligen inte att ni undgått att uppmärksamma Avslagsmaskinen av Niklas Altermark. Releasedatum i går, den 28 oktober.

Tänker även på boken Vem bryr sig? : en bok om Sverige (Thomas Hartman, Anna Sjödin). Utgiven för över tio år sedan, men beskrivningen känns ännu mer aktuell:


"Det talas ofta om hur bra vi har det i vårt land - men det gäller långt ifrån alla. Anna Sjödin och Thomas Hartman tar oss med på en annorlunda vandring genom Sverige. Vi får träffa Maria som glömmer bort att laga mat och aldrig duschar. Där finns Dagmar som åldras ensam och övergiven framför sitt köksfönster medan klockan tickar. Anneli tvingas till sms-lån för att kunna köpa varma vinterjackor till barnen.

Vi möter en höger med förakt för svaghet, en socialdemokrati som skyddar myndighetsmakten och ett skrå av åsiktsjournalister som sedan länge tappat sina ideal. De njuter av varandras sällskap i konstruerade miljöer som bloggar, kulturprogram och Almedalen.

Den som värnar välfärden måste våga vara välfärdsstatens största kritiker. Den politiska kraft som vill ha människors stöd måste dela den ångest och de drömmar de mest utsatta i samhället lever med. Då minskar klyftorna i samhället och då först återfår politiken människornas förtroende."1 kommentar:

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).